DPF Filter sve što trebate znati!

DPF (Diesel Particulate Filter) filter je sistem koji se koristi na dizelskim vozilima za smanjenje emisije čestica iz izduvnog sistema. DPF filteri su postali standardna oprema na novim dizelskim vozilima u većini zemalja sveta, a namenjeni su za smanjenje količine čestica koje vozila emituju u atmosferu.

Kako DPF filter radi?

DPF filter radi na principu filtracije. Kada se dizelsko vozilo pokrene, čestice iz izgaranja goriva ulaze u DPF filter i zadržavaju se unutar filtera. Ovaj proces zadržavanja čestica u filteru je moguć zahvaljujući keramičkim vlaknima i metalnoj mrežici koja se nalazi u filteru. Kada se čestice zarobe u filteru, one se postepeno sagorevaju pri višim temperaturama u procesu koji se zove regeneracija.

Regeneracija DPF filtera?

Regeneracija DPF filtera je proces u kome se oksiduju čestice koje se akumuliraju u filteru. Kada se čestice zagreju na visoku temperaturu, pretvaraju se u gasovite supstance, kao što je ugljen-dioksid. Regeneracija se dešava prirodno, kada se temperatura izduvnih gasova poveća dovoljno da zapali čestice, ili pomoću automatskog sistema za regeneraciju ugrađenog u vozilo. Sistem za automatsku regeneraciju radi na sledeći način: kada se dovoljna količina čestica akumulira u DPF filteru, automatski sistem regeneracije podiže temperaturu izduvnih gasova na dovoljno visok nivo da započne proces regeneracije. Tokom ovog procesa, izduvni gasovi se usmeravaju kroz DPF filter, gde se čestice sagorevaju i pretvaraju u gasovite supstance. Kada se DPF filter regeneriše, čestice se pretvaraju u manje količine pepela i drugih ostataka koji se talože u filteru. Na kraju, DPF filter će akumulirati toliko pepela da više neće moći da filtrira čestice iz izduvnih gasova. U tom trenutku, filter će morati da se očisti ili zameni.

Problemi sa DPF filterom

Jedan od problema sa DPF filterom može biti njegovo začepljenje. Ako se čestice ne uklone iz filtera kako treba, filter se može začepiti, što može dovesti do smanjene snage vozila, povećane potrošnje goriva i drugih problema. Ako se DPF filter ne očisti ili ne zameni, može doći do ozbiljnih problema sa sagorevanjem goriva i skraćuju životni vek motora. Još jedan potencijalni problem sa DPF filterom je povezan sa procesom regeneracije. Ako sistem za automatsku regeneraciju ne funkcioniše ispravno ili se ne koristi pravilno, filter neće uspeti da se regeneriše, što može dovesti do njegovog začepljenja. Ako se to dogodi, filter će morati da se zameni ili očisti.

Održavanje DPF filtera

Održavanje DPF filtera je neophodno za njegov pravilan rad. DPF filter se mora održavati u skladu sa preporukama proizvođača vozila. Ovo uključuje periodično čišćenje ili zamenu filtera. Često se filter mora zameniti nakon što se akumulira određena količina pepela i drugih ostataka. Takođe je važno koristiti kvalitetno gorivo i pratiti redovno održavanje vozila, jer to može uticati na ispravan rad DPF filtera. Ako primetite bilo kakve probleme sa vašim DPF filterom, kao što je smanjena snaga vozila ili povećana potrošnja goriva, obratite se stručnjaku za održavanje vozila kako bi se problem rešio na vreme i izbegla dalja oštećenja.

Zaključak

DPF filteri su ključni deo izduvnog sistema dizel vozila, a njihova funkcija je smanjenje emisije štetnih čestica u atmosferu. Regeneracija DPF filtera je proces koji oksidiše čestice koje se akumuliraju u filteru. Ako DPF filter ne radi ispravno, to može dovesti do ozbiljnih problema sa sagorevanjem goriva i smanjiti vek trajanja motora. Redovno održavanje DPF filtera je od suštinskog značaja za njegov pravilan rad i dugovečnost, a oštećenja treba popraviti na vreme kako bi se izbegli dalji problemi i oštećenja.