Najčešća pitanja

FAQ

Najaktuelniji odgovori

Preporučujemo da redovno servisirate vaše vozilo svakih 12.000 do 15.000 kilometara ili jednom godišnje, u zavisnosti od specifičnih preporuka proizvođača i vaših voznih uslova.

Ako čujete zvukove brušenja kada kočite ili ako se vaše vozilo duže vreme zaustavlja, vreme je da zamenite kočione pločice. Međutim, najbolje je pratiti specifične preporuke proizvođača vašeg vozila.

Prosečni vek trajanja akumulatora je obično oko 3 do 5 godina, u zavisnosti od specifičnih uslova i kvaliteta akumulatora.

Da, čak i ako vozite samo kratke distance, vaše vozilo i dalje treba redovno održavanje. Kratke vožnje mogu da utiču na vaše vozilo drugačije nego duge vožnje, pa je stoga važno pratiti specifične preporuke proizvođača i redovno servisirati vaše vozilo.

Proverite da li imate dovoljno goriva u rezervoaru, da li je akumulator ispravan, potom treba proveriti svećice ako je u pitanju benzinski motor. Takođe treba proveriti kablovski set za paljenje. Moguće je da su i četkice Alnasera istrošene. U svakom slučaju trebate se obratiti stručnom licu.

Neki od znakova oštećenog kvačila su vibracije ili podrhtavanje prilikom pokretanja vozila, teško pomicanje pedale kvačila, neobični zvukovi prilikom promene brzina i smanjenje snage motora.

DPF je skraćenica od engleske reči Diesel Particulate Filter, je uređaj koji se nalazi u izduvnom sistemu dizel motora, i namenjen je za smanjenje emisije čestica u vazduh. 

Ukoliko nije došlo do prevelike količine nakupljene čađi u samom filteru, možete sami „reparirati“ ovaj filter:

1.Pasivna regeneracija  podiže se višlja temperatura koja uslovljava izgaranje nakupljenih čestica u DPF filteru. I to na sledeći način, tačka 2 i 3.

2.Prvo treba vam jedna duža vožnja na otvorenom putu, koju morate prilagoditi uslovima saobraćaja. Vozilom se krećete brzinom iznad 60 km/h oko 15-20 minuta bez padanja brzine ispod navedene vrednosti.

3.Broj obrtaja motora mora biti preko 3000, što znači da će te biti u manjem stepenu prenosa, tipa 3 stepen.

Posle ovoga trebalo bi da vam nestane signalna lampica koja vam je bila prikazana na kontrolnoj tabli.

NAPOMENA: važi samo za neka vozila koja poseduju DPF filtere. Ne i za sve. Ukoliko imate problema sa DPF-om javite nam se. 

Neki od znakova oštećenog menjača uključuju teško menjanje brzina, neobični zvukovi prilikom menjanja stepena prenosa, vibracije, „drobljenje“ prilikom prebačaja brzine itd.

Manja oštećenja ili manje pukotine, mogu se popraviti specijalnim postupcima i alatima koje posedujemo. Bez zamene vetrobranskog stakla, samo u slučaju ako je stanje popravljivo. Ukoliko nije moguće ukloniti oštećeno vetrobransko staklo, preporučujemo vam da zamenimo isto iz originala ili neke vrhunske kvalitetne zamene.

Jako je bitno da neprođe dugo vremena od oštećenja kako se ne bi nakupile prljavštvine, jer je reparacija onda otežana.

Servisi motora

Naša usluga popravke motora obuhvata dijagnostiku, analizu i rešavanje svih vrsta problema koje možete imati sa motorom svog automobila. Bez obzira da li je u pitanju mali kvar ili kompleksniji problem, naš tim mehaničara Vam pruža brzu i efikasnu uslugu kako bi Vaše vozilo što pre bilo ponovo na putu.

Servis menjača

Naša usluga servisa menjača obuhvata dijagnostiku, otklanjanje kvarova, zamenu ulja i filtera i druge popravke menjača, kako bi Vaš automobil ostao u vrhunskom stanju. Naš tim stručnih mehaničara sa dugogodišnjim iskustvom koristi najsavremeniju opremu kako bi brzo i efikasno rešio sve probleme koje možete imati sa menjačem svog vozila.

Servis upravljačkog mehanizma

Servis upravljačkog mehanizma je važna usluga održavanja koja uključuje dijagnostiku, popravke i zamenu delova upravljačkog mehanizma kako bi se osigurala sigurnost i funkcionalnost vozila. Naš tim stručnih mehaničara koristi najsavremeniju opremu kako bi brzo i efikasno rešio sve probleme koje možete imati sa upravljačkim mehanizmom svog vozila.

Zamena stakala

Zamena vetrobranskog stakla je bitna usluga održavanja koja se vrši kada se vetrobransko staklo ošteti - naprsne i nije moguće ga popraviti. Iskusni mehaničari pružaju brzu i efikasnu uslugu zamene vetrobranskog stakla sa originalnim visokokvalitetnim i sigurnim staklom koje se uklapa u vaše vozilo.


Warning: Undefined property: stdClass::$data in /home/gladicrsrs/public_html/wp-content/plugins/royal-elementor-addons/modules/instagram-feed/widgets/wpr-instagram-feed.php on line 4894

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gladicrsrs/public_html/wp-content/plugins/royal-elementor-addons/modules/instagram-feed/widgets/wpr-instagram-feed.php on line 5567